Trådlösa träningshörlurar 2021: Bäst i test för gym, löpning, crossfit och cykling

Vi har testat de bästa träningshörlurarna

När det gäller träning och hörlurar så är det vanligast att man söker på ’bästa träningshörlurarna’ eller ’hörlurar för träning’, trots att man kanske tänker på sporthörlurar som är specifikt lämpade för till exempel löpning, gym, crossfit eller cykling. Som tur är frontar vår lista träningshörlurar som täcker alla de behoven; oftast i en och samma hörlur. Hörlurarna vi presenterar är skräddarsydda för träning, vilket betyder att de är svett- och vattenresistenta, trådlösa, har lång batteritid, bra komfort och sitter säkert.

Så om du funderat på vilka träningshörlurar som är bästa kapet 2021 kommer vi snart ge dig svaret. Letar du efter ett par träningshörlurar för simning? Då är det bättre om du kollar in vår genomgång av vattensäkra hörlurar istället.


Trådlösa hörlurar för träning

1. BEATS BY DR DRE POWERBEATS4: In-ear träningshörlurar till bra pris

Vi på redaktionen gillar egentligen ’Pro’-varianten lite mer, men det är också enkelt för oss att säga med tanke på att vi fått de hemskickade gratis och inte behövt väga in priset i valet. Varianten utan ’Pro’, Powerbeats4, kostar nästan en tusenlapp mindre, och har fortfarande nästan lika bra ljud som storebror.

I och med att de inte är ”True Wireless” har de också en betydligt längre batteritid (15 timmar vs 9 timmar för Pro). Visst, du kommer ju ha sladden liggandes bakom på nacken, men på just den här modellen är sladden smart konstruerad så att den inte ligger och stör. Den märks knappt.

För priset får du ett par väldigt välkonstuerade trådlösa in-ear hörlurar som kommer göra bra ifrån sig ljudmässigt både på gymmet och under löprundan. De funkar alldels utmärkt till att styra AI-röster som Siri eller Assistant, eller för den delen vanliga samtal. Helt klart en stark rekommendation till ett vettigt pris!

Specifikationer

Typ: Bluetooth In-ear med justerbara öronbågar

Batteritid: 15 timmar

Ljudisolering: Ja

Omdöme

Vad som väger för:

+Bra ljud

+Sitter bra

+Lång batteritid

+Vettigt pris

Vad som väger emot:

-Inte True Wireless


2. BEATS BY DR DRE POWERBEATS PRO med True Wireless – Bäst i test

Sett till träningshörlurssegmentet är Beats Powerbeats Pro svårslagna. Det kan vara de bästa trådlösa hörlurarna på marknaden. De delar namn och design med lillebrorsan, versionen utan Pro, men är helt klart ett steg upp i ljudkvalitet och komfort. Den enda riktiga nackdelen met Pro-versionen är kortare batteritid; men det är samtidigt inget stort problem när man enkelt kan plugga in laddaren i några minuter och få ett par timmars speltid. Dessutom är 9 timmar bra nog från början. Och om du använder laddningsfordralet har du 24 timmars total speltid.

Man skulle kunna peka ut att självaste batterifordralet är större/mer otymplig än på andra liknande varianter, men… samtidigt är det sällan du behöver ta den med dig med tanke på hur välfungerande snabbladdningen är.

I ren ljudkvalitet och passform är Powerbeats Pro den perfekta luren att ha med sig på träning. Det är nästintill omöjligt att ”råka” tappa luren från örat då den sitter helt perfekt. Funkar också mer än godkänt för att lyssna på musik med till vardags, förutsatt att du inte är en riktig ljudnörd som om vi och vill ha något ännu mer balanserat utanför gymmet :).

Om du tänkt att lägga lite mer på dina träningshörlurar är det här en HET kandidat.

Specifikationer

Typ: Bluetooth In-ear true wirelessmed justerbara öronbågar

Batteritid: 9 timmar (24 timmar totalt med laddningsfordral)

Ljudisolering: Ja

Omdöme

Det som väger för:

+Riktigt bra ljud

+Sitter perfekt

+Får ändå säga att 9 timmars batteritid är fullt tillräckligt

Det som väger emot:

-Stort batterifordral

-Ganska högt pris


Jabra Active 75T är ett par riktigt bra allroundlurar för sportutövning, till exempel löpning

3. Jabra Elite Active 75T: Sporthörlurar med aktiv brusreducering

Vi gillar Dr Dre Powerbeats Pro bäst, men det finns nog lika många som skulle säga Jabra Elite Active 75T istället. Det här är ett par fantastiskt bra trådlösa sporthörlurar som gör sig bäst under träning, men som även håller till vardags. När jag använde de här trådlösa hörlurarna var det ofta så att jag valde att ha dem på när jag lyssnade på musik utanför gymmet då ljudet är ganska balanserat mellan bra bas och en vettig släng musikalitet.

Imponerande nog har även Jabra på senare tid lagt till aktiv brusreducering (active noice cancellation) via mjukvaruuppdatering. Kanske inte en brusreduceringsteknologi som ligger i toppskiktet för branschen, men ändå väldigt funktionellt.

Något som nästan imponerar mer än ljudet är passformen. Även de mest rörliga av oss, till exempel terränglöparna eller friidrottsutövarna, hade inte riskerat att tappa de här under träningspasset. Visst, Powerbeats Pro kanske sitter ännu bättre, men du får också IP57 mot damm och vatten, medan Beatsen bara är IPX5.

Det är inget fel på batterilängden heller: 7.5 timmars batteritid vid full laddning, med ett magnetiskt laddningsfodral får du trådlös laddning som garanterar 28 timmars total batteritid.

Den enda egentliga motsättningen vi har för Jabra Elite Active 75T är att de nästan är för kompakta och kan bli lite krångliga att få ur fordralet (och ibland även örat).

Annars: Ett par riktigt fina trådlösa hörlurar för all form av träning. Helt klart en av de bästa allround sporthörlurarna, och billigare än Powerbeats Pro.

Specifikationer

Typ: Bluetooth In-ear true wireless med justerbara öronbågar

Batteritid: 7.5 timmar (28 timmar totalt från laddning i fordralet)

Ljudisolering: Ja

Brusreducering: Ja

Omdöme

Det som väger för:

+Riktigt bra passform och komfort

+Svett- och vattensäkrade till IP57

+Låter riktigt bra i träningsmiljö

+Inbyggd aktiv brusreducering

Det som väger emot:

-Kanske nästan FÖR kompakta!? Eller så är det jag som har små öron och stora fingrar.


Bose Soundsport Free för sportande. Ett bra budgetalternativ.

4. Bose Soundsport Free: Bästa trådlösa in-träningshörlurarna för gymmet?

Bose Soundsport Free är, om inte de bästa träningshörlurarna för gymmet, så iaf en av de mest prisvärda modellerna. Du kan oftast få fatt i de här strax under eller strax över tusenlappen, och för det får du True Wireless via bluetooth, 5 timmars batteritid (+10 från laddningsfordralet och en 15-mins quick-charge ger 45 min), exceptionellt bra ljud och väldigt fin komfort.

De är däremot inte de bästa träningshörlurarna för löpning eller cykling. De har en ganska konstig passform på öronen som gör att de står ut en del från örat och fångar upp alldeles för mycket brus från vinden. Så pass mycket att de nästan blir oanvändbara. Dessutom så gör passformen att det är svårt att ha en hoodie över huvudet. Nej, det är inomhussport som gäller för de här rackarna.

En heads up: Om du tar emot samtal via lurarna så kommer ljudet bara fram via en lur. Så du vet. Störigt, eller hur?

Specifikationer

Typ: Bluetooth In-ear true wireless med justerbara öronbågar

Batteri: 5 timmars speltid(+10 timmar totalt från laddning i fordralet)

Ljudisolering: Ja

Omdöme

Det som väger för:

+Väldigt bra ljud

+Driftsäker uppkoppling

+Väldigt komfortabla

Det som väger emot:

-Väldigt dåligt anpassade för vind

-Designen. De ser rätt dumma ut när de sitter i örat, även med true wireless-mått mätt.


5. Bose Soundsport Wireless: Bra träningshörlur allround

Bose Soundsport Wireless - Fint ljud

Bose Soundsport Wireless är en trådlös in-ear hörlur som är klart godkänt på alla punkter. Bra passform på örat gör att komforten är såpass bra att vi kan bära lurarna länge. De är dessutom svett- och vattenresistenta. Funkar både till löpning, cykling och gymmet.

Du får solid ljudkvalitet med typisk Bose-känsla. Ljudet räcker dessutom till i vardagen också. Nej, det finns ingenting att klaga på direkt, men det är heller inte en sporthörlur med det där lilla extra.

Min sammanfattade synpunkt:

Om du hittar de här till ett bra (kanske nedsatt?) pris är det ett par bra hörlurar för träning som räcker för de allra flesta.

Specifikationer

Typ: Bluetooth In-ear med justerbara öronbågar

Batteri: 6 timmars speltid

Ljudisolering: Ja

Omdöme

Det som väger för:

+Vasst ljud

+Fin passform och komfort

Det som väger emot:

-Någon timmes mer batteritid hade varit trevligt, med tanke på att det saknas laddningsfordral

-I jämförelse med övriga på listan har de ingenting som ger dig det där lilla extra, så det hade nog krävts ett bra pris för att vara värt ett köp.


Sammanfattning: Hur väljer du ut de bästa hörlurarna för just din träning?

Hur väljer man ut de bästa sporthörlurarna?

Nu har du läst om våra favoriter. Vi har förstås inte testat alla träningshörlurar på marknaden, men jag vågar ändå påstå att det inte kan gå fel med någon av de produkternavi listat. Det är ett gäng riktigt bra hörlurar för träning, helt enkelt, och du lär bli nöjd därefter.

Samtidigt kan jag förstå problematiken i att välja EN produkt bland många bra – det är ju de bästa sporthörlurarna vi tittat på.

SÅ:

Behöver du hjälp med att välja sporthörlurar? Här är fyra steg som kan underlätta beslutet:

1. Vattenresistens

Vattenresistenta in-ear hörlurar är viktigt

Även om ett par ”vanliga” trådlösa in-ear hörlurar kan funka för träning, om de sitter bra nog, så är de inte gjorda för löpning utomhus i regnigt väder eller träning där lurarna utsätts för svett.

Förr eller senare kommer svett eller regn leta sig in, och det kommer förstöra dina lurar. Alla de vi listat är svett- och vattenresistenta (men kan inte användas till simning).

2. Säker passform och komfort

Ett par hörlurar ska sitta bekvämt och klara av rörelse

Det finns olika typer av tränings-orienterad hörlursdesign, men de vi på redaktionen tycker är överlägset bäst är de som är true wireless via bluetooth. Det går inte komma ifrån att det är det helt klart mest bekväma valet – och i vårt tycke värt att betala lite extra förr. Extra viktigt om du letar efter ett par hörlurar för löpning.

Powerbeats Pro och Jabra Elite Active 75T är top of the line i den kategorin. Men om man letar efter ett billigare alternativ är Bose Soundsport Free hörluren för dig.

3. Tillräckligt bra ljudkvalitet

bra ljud för alla register

När det kommer till träning kräver de flesta av oss bara ett schysst ljud samtidigt som vi tillåts blocka ute ljud från gymmet/miljön runtom oss. Vi vill inte nödvändigtvis kunna identifiera varje fiolsträng i en klassisk symfoni av Brahms.

Så:

Medan vårt ”toprange” i den här artikeln har vansinnigt fin ljudkvalitet, så är övriga bara ’good enough’, oftast i form av mer tyngd mot låg/mellan-registret.

4. Batteritiden

Ett OK batteri och OK speltid är att föredra när man letar efter de bästa träningshörlurarna

Det krävs inte att du är en maratonlöpare för att uppskatta lång batteritid. Det är extra komfortabelt att slippa tänka på att hela tiden ladda sina hörlurar; och tillverkarna har tydligen snappat upp det här genom att varje ny generation får bättre batteritider. Det är samma trend som vi redan sett på smartphonemarknaden.

För dig som är ofta på språng eller kanske reser en del – välj en lur med laddningsfordral. Min kollega Peter har användning av sin hela tiden då han nyttjar Jabra Elite Active 75T både till träning och till vardags.

Lycka till med ditt köp!

Tack för att du läste artikeln!

Gilla du guiden? Dela den gärna till dina vänner!

Lämna en kommentar!